Profesorii şi învăţătorii care nu au încă un loc de titulari la catedră vor susţine joi examenul de titularizare. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, s-au înscris 1.702 candidaţi pentru cele 974 de posturi disponibile, din care însă doar 284 sunt titularizabile. Astfel, dacă nu vor prinde un loc titularizabil, dascălii au şansa să se angajeze pe posturi temporare ori cu fracţiuni de catedre.

Examenul va începe la ora 10 în toate cele 55 de centre de examinare din Bihor, accesul candidaţilor în sălile de examen urmând să se facă între orele 8 şi 9.

"Structura probei scrise din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice 2012 va cuprinde pentru fiecare dintre disciplinele sau domeniile la care se susţine concursul, două subiecte, fiecare notat cu 45 de puncte. Se acordă 10 puncte din oficiu, iar nota finală se calculează prin împărţirea la 10 a punctajului total obţinut pentru lucrare", se precizează în comunicatul IŞJ Bihor.

Toate subiectele sunt obligatorii, iar timpul de lucru efectiv este de 4 ore. Subiectele sunt elaborate de Ministerul Educaţiei.