Nu mai puțin de șase incendii de vegetație au avut loc, joi după-amiază, în Bihor, iar trei dintre ele au amenințat să se extindă la păduri și la bunuri ale cetățenilor.

Unul dintre incendii s-a produs pe un teren greu accesibil din satul Dumbrăvița de Codru, comuna Șoimi, unde pompierii Stației Beiuș s-au luptat cu flăcările mai bine de cinci ore. Din fericire, ei au reușit să salveze o pădure aflată în proximitatea focarelor, dar s-au făcut scrum patru hectare de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș.

Un alt incendiu a avut loc pe un teren viran din localitatea Bucuroaia, comuna Copăcel, unde au ars patru hectare de pământ, dar și 25 de pomi fructiferi și un gard. După finalizarea misiunii, pompierii n-au reușit să ajungă la unitate, că s-au oprit să stingă alte flăcări.

„După finalizarea misiunii, în drum spre subunitate, pompierii Gărzii 1 Mai au observat un alt incendiu, ce cuprinsese circa un hectar de vegetație uscată, de pe un teren situat în Hidișelu de Jos, astfel că s-au deplasat urgent spre locul producerii evenimentului, unde au acționat timp de aproximativ 20 de minute pentru stingerea focarelor”, a declarat vineri lt. col Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a ISU Crișana.

Alte trei incendii au fost în satele Felcheriu, Peștiș și Vărzarii de Sus, unde au ars aproximativ 5 hectare de vegetație uscată, 3 pomi fructiferi și 3 baloți de paie, alți 20 de baloți de paie fiind salvați de pompierii orădeni din calea flăcărilor. „De asemenea, în Vărzarii de Sus, echipajele de pompieri au împiedicat extinderea flăcărilor la o pădure”, a mai spus Roșca.

Toate incendiile au fost provocate de utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor.

Pompierii atrag atenția, din nou, că arderea vegetației uscate este interzisă, iar cei prinși că pun foc pe miriști riscă amenzi de până la 100.000 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!