Sportivele clubului CSM Oradea au avut o comportare foarte bună la întrecerile Campionatului Balcanic pentru cluburi la scrimă, competiție care s-a desfășurat în Bulgaria, la Plovdiv, în perioada 25-27 aprilie.

Concursul a fost rezervat probei de spadă și a fost rezervat atât cadeților, cât și juniorilor și seniorilor. CSM Oradea a fost reprezentată de antrenorul Nicolae Ille și spadasinele Bianca Benea, Claudia Năboiu și Adela Danciu.

În urma rezultatelor notabile înregistrate de sportive la toate cele trei categorii de vârstă, CSM Oradea a fost desemnată campioană balcanică, iar principala performeră a delegației a fost Bianca Benea, care s-a clasat pe podium la toate categoriile de vârstă.

În cadrul concursului de senioare, Alexandra Predescu, campioană mondială de cadeți, a luptat pentru CSM Oradea și s-a clasat pe locul al V-lea.

În prima zi de concurs, Bianca Benea a câștigat concursul de juniori, după ce în marea finală a depășit-o pe Alexandra Predescu, de la Steaua București, cu scorul de 15-14. Podiumul a fost completat de o altă sportivă de la CSM Oradea. Este vorba despre Claudia Năboiu.

În a doua zi, Bianca Benea a ocupat locul al II-lea în proba de cadeți, fiind învinsă în finală de aceeași Alexandra Predescu, de la Steaua București, scor 14-15.

Apoi s-a desfășurat proba de seniori, iar în cadrul acesteia, Bianca Benea și Claudia Năboiu s-au clasat pe locul III, în pofida faptului că prima are vârsta de cadeți, iar cea de-a doua de juniori. Adela Danciu, tot de la CSM, s-a clasat pe locul al VIII-lea.