Poliţiştii de frontieră au prins încă şase migranţi care voiau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen trecând la pas frontiera româno-ungară. De data aceasta, este vorba de şase cetăţeni din Siria şi Irak cu vârste între 20 şi 37 de ani prinşi la circa 100 de metri de graniţă.

"În data de 06.08.2017, în jurul orei 02.30, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, au depistat şase persoane, trei femei şi trei bărbaţi, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 100 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost duse la sediul Sectorului PF Borş pentru cercetări", a precizat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Migranţii le-au declarat poliţiştilor că voiau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen. "În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", a mai precizat reprezentanta ITPF Oradea.