Trei pakistanezi, un indian şi doi algerieni au fost reţinuţi de două patrule ale frontieriştilor de la punctele de trecere din Girişu de Criş şi Valea lui Mihai, marţi după amiază şi în dimineaţa zilei de miercuri.

Conform unui comunicat de presă transmis miercuri, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, cei doi algerieni au fost depistaţi marţi după amiază, în timp ce încercau să treacă, pe jos, ilegal frontiera cu Ungaria, prin zona Punctului de trecere a frontierei din Valea lui Mihai. Cei doi tineri, în vârstă de 26 de ani, au fost prinşi la aproximativ 200 de metri distanţă de graniţa româno-ungară.

După acelaşi tipar, cel de-al doilea grup, format din pakistanezi şi cetăţeanul indian, au fost depistaţi miercuri dimineaţă, în jurul orei 06:30, de lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş timp ce încercau să treacă, pe jos, graniţa cu Ungaria. Cei patru au fost reţinuţi la mai puţin de 100 de metri de limita frontierei statului vecin.

Celor şase migranţi sunt cercetaţi acum de poliţişti pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.