Weekend plin pentru poliţiştii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Bihor, care au oprit mai multe tentative de trecere ilegală a frontierelor de pe raza judeţului.

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 16, pe raza Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş au fost depistaţi doi cetăţeni sârbi în vârstă de 19 şi 35 de ani care încercau să fugă din ţară. "Cei doi bărbaţi aveau intenţia să treacă ilegal în Ungaria de unde ulterior voiau să ajungă în Italia", se precizează într-un comunicat trimis luni de IJPF. Celor doi le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 4, poliţiştii de frontieră au oprit un bărbat care vroia să treacă în Ungaria prin Borş, ca pasager într-o maşină Peugeot şi prezentând un act de identitate românesc. "La controlul documentelor poliţistul de frontieră a avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului. În urma verificării s-a constatat că documentul este fals, iar bărbatul în cauză este cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 28 de ani", se arată în informarea IJPF Bihor.

Bărbatul a declarat că a obţinut cartea de identitate după ce a intrat ilegal în România, de la un alt modovean din judeţul Cluj. Acestuia i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei, dar şi pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea.

În aceeaşi noapte pe Sectorul Poliţiei de Frontieră din Valea lui Mihai, poliţiştii au reţinut trei cetăţeni afgani care se aflau în staţia CFR. "Cei trei bărbaţi au fost conduşi la sediul sectorului unde au declarat că au coborât din trenul Timişoara Nord - Baia Mare cu intenţia de a trece frontiera în Ungaria", se mai precizează în comunicatul IJPF. Bărbaţii au afirmat că intenţionau să ajungă în Italia.

Şi afganilor le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul savârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României.