O aeronavă specială trimisă de Ministerul Apărării la Berlin i-a adus acasă, sâmbătă dimineaţă, pe şase români care au fost pe vasul de croazieră Diamond Princess, pe care au fost depistaţi peste 600 de pasageri infectaţi cu noul coronavirus, scrie mediafax.ro.

Cei şase vor fi duşi într-o locaţie ţinută la secret, în Bucureşti, şi vor fi în carantină timp de 14 zile. Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a explicat că procedurile au fost elaborate încă de acum şase săptămâni. "După 14 zile vor fi testaţi încă o dată", a spus Tătaru, într-o intervenţie telefonică la Digi 24. Dacă vreunul are simptome în timpul carantinei, "este dus la Matei Balş, este testat şi se va proceda în consecinţă".

Tătaru a mai precizat, pentru Mediafax, că cei aflaţi în carantină "sunt verificaţi zi de zi de DSP-ul din Bucureşti, sunt izolaţi, au camere în care au toate dotările, li se aduce masa, li se schimbă lenjeriile".

Dintre cei 6 români, doi erau pasageri pe nava de croazieră, iar patru membri ai echipajului.

MApN a precizat, sâmbătă dimineaţă, că zborul a fost realizat cu un avion de tip C-27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române.

Cu privire la cei doi cetăţeni români infectaţi cu coronavirus, MAE a spus că aceştia sunt în continuare spitalizaţi în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

"Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetăţeni români spitalizaţi, cât şi cu ceilalţi nouă cetăţeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră", a anunţat MAE.