"Cinci dintre bărbaţi, din care un cetăţean libian şi patru tunisieni, au fost reţinuţi joi, în localitatea Cheresig, în raza de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş, în timp ce se deplasau pe jos către graniţa cu Republica Ungară. Alţi doi bărbaţi, tunisieni, au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră din Sectorul Salonta, cu o zi înainte, miercuri, încercând să facă acelaşi lucru, şi anume să treacă ilegal frontiera spre Ungaria", a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Bihor al Poliţiei de Frontieră, subinspectorul Cătălin Simuţ.

Conform informaţiilor furnizate de ofiţer, niciunul dintre bărbaţii reţinuţi nu avea documente asupra sa şi niciunul nu vorbea limba română. Conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră, ei au fost audiaţi, iar în urma cercetărilor preliminare s-a aflat că au vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani şi că intenţionau să ajungă, unii dintre ei în Austria, alţii în Italia.

"Cei cinci bărbaţi reţinuţi joi veniseră până la Cheresig cu un taxi din Bucureşti, iar ceilalţi doi, reţinuţi la Salonta, au ajuns aici cu un tren", a declarat subinspectorul Simuţ.

Faţă de toţi cei şapte africani a fost începută urmărirea penală sub învinuirea de tentativă de trecere ilegală a frontierei, cercetările fiind continuate şi pentru a se stabili dacă au avut complici şi călăuze.