Pompierii s-au luptat miercuri după amiază mai bine de trei ore cu flăcările care au cuprins un adăpost de vite din satul bihorean Finiş, incendiu în urma căruia şase din cele opt vaci din grajd şi două oi au ars.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, locotenentul Camelia Roşca, la sosirea militarilor la locul intervenţiei, flăcările se manifestau violent la acoperişul adăpostului şi în interiorul său, drept urmare echipajele au reuşit să scoată doar două din vacile din interior.

Focul a fost sesizat destul de târziu, întrucât nicio persoană nu era la grajd, iar cea mai apropiată casă se află la aproximativ 300 de metri distanţă. "Practic, incendiul a fost anunţat când flăcările se vedeau de la casa respectivă", a explicat Roşca, miercuri, pentru BIHOREANUL.

18 militari au acţionat cu 3 autospeciale cu apă şi spumă, însă intervenţia lor a fost îngreunată de faptul că în adăpost erau cantităţi semnificative de furaje pentru animale, mai precis 30 de tone de porumb, snopi de coceni, 10 tone de baloţi de paie şi 40 de tone de fân, care s-au aprins rapid şi au întreţinut flăcările, dar şi de lipsa unui hidrant în apropierea grajdului. "Alimentarea cu apă s-a făcut prin navetă la Beiuş şi de la un lac din apropiere", a precizat Roşca.

Totuşi, pompierii au reuşit să prevină propagarea flăcărilor la utilajele agricole aflate în apropierea adăpostului.

"Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul", a precizat Roşca.