La două luni de la implementarea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor, adică gunoiul menajer separat de cel reciclabil, în localităţile Zonei Metropolitane Oradea, reprezentanţii operatorului licenţiat de salubritate, Reosal, sunt mulţumiţi de reacţia oamenilor.

Cei mai mulţi au înţeles importanţa sistemului şi îl respectă. Totuşi, încă se mai nasc nemulţumiri din rândul celor care nu au priceput exact cum funcţionează această colectare.

Hârtiile şi obiectele din plastic trebuie precolectate în sacii albaştri, respectiv galbeni primiţi de oameni de la reprezentanţii companiei. Aceşti saci sunt ridicaţi de utilajele Reosal doar o dată pe lună, în ziua de colectare specifică fiecărei localităţi din prima săptămână a lunii, urmând ca în celelalte trei săptămâni să fie ridicate, după programul obişnuit, deşeurile menajere.

Cei care îşi lasă pubelele în stradă în prima săptămână a fiecărei luni trebuie să ştie că vor rămâne cu ele acolo, această perioadă fiind destinată exclusiv reciclabilelor.