La două zile după ce BIHOREANUL a publicat articolul "Şatra", în care era prezentată situaţia celor 11 evacuaţi din cauza datoriilor mari din Centrul de Cazare Temporară nr. 1 (Căminul Cominca), care de mai bine de o lună locuiau chiar în faţa căminului, aceştia au fost mutaţi, miercuri, de Poliţia Locală la azilul de noapte din strada Gutenberg. Tocmai unde se fereau să meargă, temându-se de furturi.

Tot la Gutenberg

"În cursul zilei de astăzi Poliţia Locală a luat măsuri de mutare a acestor persoane de aici şi de depozitare a obiectelor pe care le au, paturi şi mobilă, în depozitul de pe strada Barcăului", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Biro Rozalia.

Biro a precizat că majoritatea persoanelor au fost mutate la azilul de noapte, unde vor primi adăpost provizoriu. "Problema este că mulţi dintre ei nu sunt la prima, ci la a doua evacuare, iar legea ne interzice să le acordăm adăpostul altcumva decât temporar, pentru o noapte", a mai spus viceprimarul.

În urma evacuării şatrei din parc, angajaţii RER Ecologic au fost chemaţi să salubrizeze zona, lucrările de curăţenie fiind finalizate în cursul după-amiezii.

Cu întârziere

Poliţiştii locali au acţionat la mai bine de o lună de când cei 11 şi-au instalat "tabăra" pe domeniul public. Până acum, poliţiştii au fost îngăduitori, lăsându-i să locuiască pe domeniul public şi atrăgându-le doar atenţia să nu facă foc.

Din cauza indulgenţei de care a dat dovadă, Paul Kover, şeful Poliţiei Locale, ar urma să fie sancţionat, după cum declara primarul Ilie Bolojan pentru BIHOREANUL. "Nu e normal să stea în stradă, în faţa căminului. Vom rezolva şi această problemă", spunea Ilie Bolojan.

Cei 11 evacuaţi recunoşteau că AIO le-a oferit varianta de a dormi la azilul din Gutenberg, dar au refuzat-o de teamă să nu fie furaţi. Acum, vrând, nevrând, vor trebui să-şi înfrunte această teamă.

Citeşte povestea evacuaţilor din Căminul Cominca în articolul: Şatra