Locuitorii satului austriac Fucking au decis să schimbe numele localităţii lor începând de anul viitor, din cauza numeroaselor glume şi ironii ale turiştilor.

Decizia a fost luată joi la şedinţa de Consiliu Local a aleşilor satului, unde trăiesc circa 100 de oameni şi care se află la 350 de kilometri de Viena, lângă granița cu Germania. 

Potrivit site-ului Hotnews.ro, cetățenii au decis ca satul lor să poarte numele de Fugging, deşi numele iniţial datează din secolul XI.

Cu toate acestea ei au luat această hotărâre fiindcă tot mai mulţi turişti englezi sau vorbitori de limbă engleză ajungeau în localitate şi se fotografiau lângă indicatoarele de intrare şi ieşire din localitate, uneori chiar în poziţii indecente, iar apoi publicau imaginile pe reţelele de socializare.

Mai mult, site-ul de ştiri mai notează că unii chiar furau indicatoarele, autorităţile fiind nevoite să le cimenteze mai bine pe cele puse în loc.

Anul trecut, locuitorii mai creativi au folosit denumirea neobişnuită pentru a susţine activismul. Spre exemplu, pe indicatoarele localităţii au scris mesaje de genul: "Clima noastră este - Fucking - importantă!".

În zonă mai există două cătune cu denumirile de Oberfucking şi Unterfucking.