Tragedie în localitatea bihoreană Suplacu de Barcău, unde un tânăr de 21 de ani a pierit, miercuri, după ce a mers la scăldat și nu a mai ieșit la suprafață.

Potrivit locotenentului Janosi Daniel, reprezentant în relația cu presa al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, dispariția tânărului în ape a fost semnalată la numărul de urgențe 112 la ora 13.53.

„În apel ni se spunea că persoana a intrat în apă și nu a mai ieșit. Posibil să fi fost la scăldat”, a precizat acesta BIHOREANULUI.

Dată fiind întinderea mare a suprafeței barajului, la fața locului au fost mobilizate de urgență echipaje de scafandri și de pompieri militari din Bihor, dar și din alte două județe.

„De urgență s-a mobilizat Detașamentul Marghita, de unde s-a plecat cu o autsopecială cu barcă și echipaj al EPA (paramedici). S-au mai solicitat, de la Detașamentul 2 Oradea, 2 scandandri, iar în plus, au venit în sprijin alți 2 scafandri de la ISU Maramureș și, totodată, având în vedere că acest baraj e la limita cu județul Sălaj, s-a mai cerut și de acolo ajutor, o barcă pentru căutarea de persoane”, a mai precizat Janosi.

În total, 17 pompieri (dintre care 12 din Bihor, 2 din Maramureș și 3 din Sălaj), l-au căutat timp de apoape 3 ore în ape pe băiat, el fiind găsit fără viață în jurul orei 17.

Polițiștii anchetează acum împrejurările exacte ale decesului.