Scandal cu împuşcături, în acest sfârşit de săptămână, la Sântandrei. În noaptea de vineri spre sâmbătă, maşina lui Aurel Gavriş, cunoscut patron de firmă de pază, a fost atacată de un alt interlop, care a tras cu o armă specifică jocurilor Airsoft. Circul a continuat sâmbătă seară, când atacatorul şi şoferul lui Gavriş s-au întâlnit la concertul trupei Paraziţii, de la Arena Antonio Alexe, şi s-au luat la bătaie.

Sursele BIHOREANULUI zic că primul scandal s-a consumat în zorii zilei de sâmbătă, în zona unui pod este Peţa din Sântandrei.

Mihai BorciuLa un moment dat, maşina lui Gavriş, condusă de un angajat de-al său de 30 de ani, a fost văzută de Mihai Borciu (foto), un tânăr de 27 de ani din localitate, cunoscut ca scandalagiu.

Borciu avea la el un pistol cu gaz specific jocurilor Airsoft, armă neletală şi pentru care nu are nevoie de autorizaţie, cu care a tras două bile din plastic, nimerind şi lăsând urme pe autovehicul. Niciunul dintre actorii scenei nu a fost rănit, însă la faţa locului au fost chemate mai multe echipaje de Poliţie.

Spre seară, însă, scandalul a continuat la Arena Antonio Alexe din Oradea, unde Borciu şi şoferul lui Gavriş s-au întâlnit, la Festivalul Berii, cu prilejul concertului trupei Paraziţii. Indivizii s-au încăierat din nou, fiind opriţi doar de poliţişti, care au găsit asupra lor mai multe arme albe.

De altfel, atât şoferul lui Gavriş cât şi Borciu au fost reţinuţi, împreună cu alţi doi tineri, trei dintre ei fiind cercetaţi în prezent sub control judiciar, iar unul în stare de libertate.

"În primul caz s-a întocmit dosar penal, pentru distrugere şi ameninţare, iar poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi cei ai Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-au produs faptele. Cel de-al doilea dosar penal a fost deschis pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, cazul fiind cercetat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea", a declarat luni pentru BIHOREANUL subcomisarul Alina Dinu, putătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Certurile dintre Borciu şi Gavriş sunt de notorietate. Borciu este cunoscut şi că, în 2014, a fost implicat, în faţa localului Hanul Pescarilor, într-un alt scandal, dar şi pentru o încăierare în trafic cu alţi interlopi. La rândul său, Aurel Gavriş, naşul de cununie al lui Mihai Gabor, zis Grecu, şi foşti parteneri de afaceri, între timp despărţiţi, a fost implicat în mai multe scandaluri violente.