Videoclipul unei manele a fost filmat în biblioteca Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, cu permisiunea conducerii instituţiei, fapt care a stârnit un scandal. Videoclipul de la care a pornit acesta este realizat pentru piesa "Dacă te încurc" a lui Carmen Şerban. 

Potrivit digi24.ro, la Universitatea de Medicină din Bucureşti are loc o verificare internă, după ce în biblioteca instituţiei a fost filmat videoclipul unei melodii de petrecere, cu acordul conducerii instituţiei.

Videoclipul a fost filmat în luna august, în timpul vacanţei de vară. Faptul că videoclipul unei manele a fost filmat în biblioteca UMF i-a revoltat pe mulţi. "UMF Carol Davila", instituţia de prestigiu care produce medici, a permis filmarea unui videoclip al unei manele chiar în incinta facultăţii. În acea bibliotecă am tocit mii de pagini, ca un intelectual tâmpit ce sunt", a scris pe Facebook medicul Vasi Rădulescu, creatorul doclandia.ro.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că fiecare universitate are libertate în decizii, iar ministerul va interveni numai în urma concluziilor anchetei pe care o face conducerea UMF, mai notează digi24.ro. 

"În momentul de faţă, conducerea Universităţii s-a autosesizat. Este o ancheta internă, aşteptăm finalul anchetei. Dacă se va impune verificam şi noi, la Ministerul Educaţiei. Dar autonomia universitară permite fiecărei universităţi să îşi regleze elemente de genul acesta în interiorul lor. Eu cred că sunt suficiente elemente care clarifică situaţia la nivelul Universităţii şi nu este nevoie de intervenţia Ministerului Educaţiei Naţionale", a declarat Liviu Pop, ministrul Educaţiei.

Pe această temă, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat: "O anchetă internă"... asta anunţă domnul rector Sinescu. Un telefon ar fi trebuit să fie suficient, nu? Sau poate nici atât... că doar manelizarea învăţământului universitar de la noi nu a început odată cu piesa asta, şi nici de capul ei."