Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Victor Chirilă, acuză că a descoperit în biroul său din sediul CJ o cameră de filmat, despre a cărei montare nu a fost înştiinţat. "Stăteam la birou şi am văzut o culoare mai ciudată pe perete a varului de deasupra uşii. M-am dus să văd despre ce e vorba şi am descoperit o cameră de luat vederi, legată la două fire. Am discutat apoi cu celălalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei (n.r. membru PSD) şi am descoperit că şi în biroul său e montată o astfel de cameră. La el în birou se putea observa praf de var pe jos", a declarat Victor Chirilă.

Ambii şefi ai CJ au depus o sesizare la Poliţie, dornici să afle cine îi spionează şi din ce motiv. "Vrem să ştim cine ne urmăreşte şi de ce. Eu, unul, oricum am atribuţii puţine la CJ, deci nu umblu cu bani sau contracte, şi nici nu semnez hârtii. Înainte de şedinţele de consiliu, la mine în birou se adună consilierii liberali pentru a discuta strategia pentru întrunirile respective. E vorba de persecuţie politică. Aici nu e unitate militară, ci instituţie publică", a mai spus Chirilă.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad a declarat că este amuzat de poveste şi că va contacta şi el organele abilitate, pentru a afla cine a montat camerele de filmat.

Relaţiile dintre şeful CJ şi cei doi vicepreşedinţi sunt tensionate de câteva luni, Chirilă şi Adăcăliţei rămânând la un moment dat fără atribuţii, din dispoziţia lui Simirad.

UPDATE:

Camerele video ascunse în birourile vicepreşedinţilor CJ Iaşi fuseseră instalate de procurorii DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Constantin Adăscăliţei face obiectul unor verificări ale procurorilor anticorupţie, care au solicitat instanţei autorizarea interceptării ambientale, în acest scop fiind montată aparatura respectivă.

Pe de altă parte, şeful Biroului de presă al SRI, Sorin Sava, a refuzat să comenteze situaţia de la CJ Iaşi, unde în birourile vicepreşedinţilor au fost descoperite camere de luat vederi care ar fi fost instalate fără ştirea acestora.