Campania electorală pune nervii candidaţilor la încercare. Primarul din Holod, Ioan Horga, a intrat în conflict cu bihoreanul Viorel Paşca, "bunul samaritean" care îngrijeşte în satul Dumbrava din comună, 200 de oameni fără adăpost.

La cererea edilului, angajaţii Primăriei au refuzat să încaseze taxa de câte 1 leu necesară pentru eliberarea cărţilor de identitate provizorii solicitate de Paşca pentru cinci bătrâni pe care voia să-i pună în legalitate.

Dincolo de explicaţiile date de primar pe Facebook, cum că numărul mare de asistaţi social pune presiune pe bugetul comunei, fiindcă salariile îngrijitorilor trebuie suportate parţial de comunitatea locală, sau că bătrânii aduşi din alte părţi ale ţării ar putea fi purtători de Covid, motivul refuzului e mult mai simplu.

Primarul PSD-ist se teme că bătrânii lui Paşca ar putea fi folosiţi ca masă de manevră la alegerile din 27 septembrie, pentru că unul din fiii acestuia candidează la Consiliul Local pe lista PNL.

Scandalul s-a încheiat abia la sfârşitul săptămânii trecute, când o echipă de control trimisă de prefectul Dumitru Ţiplea i-a pus în vedere edilului că refuzul nejustificat de a încasa taxa pentru eliberarea documentelor constituie abuz în serviciu. Horga s-a executat, chiar dacă ponoasele ar fi fost trase de funcţionarii din subordine care au refuzat încasarea taxei. Poate totuşi va mai prinde un mandat şi va avea nevoie de ei...