Cea mai cunoscută tenismenă a României, Simona Halep, a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă numită Roxadustat și administrată inclusiv pentru anemie. Testul anti-doping a fost făcut la US Open 2022, conform Agenției Internaționale de Integritate.

Ca urmare a rezultatului care indică faptul că tenismena s-a dopat, Simona Halep a fost suspendată provizoriu din circuitul competițional. Informația suspendării Simonei Halep a fost prezentată inițial de reputatul jurnalist american Ben Rothenberg, specializat pe tenis, conform Hotnews.ro

După scurt timp, fostul nr. 1 mondial WTA a confirmat pe rețelele de socializare informația privind testul pozitiv, însă a susținut că nu s-a dopat niciodată cu bună știință și că este motivată să-și salveze reputația. 

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile în care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală”, le-a transmis Simona Halep următorilor săi. 

Campioana a adăugat: „Nu este vorba despre titluri sau bani, este despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”. 

Mesajul Simonei Halep:

Substanța Roxadustat este un inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge, notează Hotnews.ro. Respectiva substanță se administrează inclusiv pentru anemie. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!