Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că juriştii partidului lucrează la o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pe care o acuză de abuz în serviciu şi uz de fals.

Ponta a menţionat că obiectul plângerii penale va fi abuz în serviciu, fals şi uz de fals la votul dat în Camera Deputaţilor, săptămâna trecută, la Legea pensiilor.

El a motivat că, potrivit stenogramei şedinţei Camerei, liderul de grup al social-democraţilor, Mircea Duşa, a precizat la microfonul plenului că nu mai există cvorum de şedinţă după ce deputaţii PSD şi PNL s-au retras înaintea votului final.

"Au fost încă două voturi electronice, în care s-au înregistrat 82 de deputaţi prezenţi, după care, în mod tipic infracţional, că orice hoţ procedează aşa, şi doamna Anastase e un hoţ, pentru că aşa a procedat. A spus că s-a stricat aparatul de vot electronic, după care a numărat 170 de voturi", a spus Ponta.

El a menţionat că PSD va parcurge toate căile parlamentare pentru a contesta votul dat la Legea pensiilor. "Aici însă nu mai este vorba de o dezbatere pe procedură, nu mai este vorba de lupta politică dintre opoziţie şi putere. Aici este vorba de fraudă publică", a spus Ponta.

El a mai afirmat că secretarul de şedinţă de atunci, liberalul Mihai Voicu, a confirmat că în sala de plen, înaintea votului final, existau doar 80 de deputaţi.

Ulterior, Roberta Anastase a declarat că liderii coaliţiei de guvernare sunt de acord să se reia votul Legii pensiilor, declaraţie pe care Ponta a văzut-o ca o recunoaştere a fraudei.

Din acelaşi motiv pentru care PSD depune plângere penală faţă de Roberta Anastase, grupul PNL a cerut demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor.