Rezultatele proaste obţinute de PDL la alegerile locale au născut un scandal în partid.

Senatorul PDL Sorina Plăcintă a demisionat din PDL şi va trece la PNL. Fostul ministru al Tineretului şi-a anunţat, miercuri, demisia din grupul parlamentar democrat-liberal şi trecerea la grupul PNL din Senat.

"Vă anunţ că începând de astăzi încetez activitatea în grupul PDL şi voi activa în grupul PNL", a anunţat Sorina Plăcintă de la tribuna Senatului, la începutul şedinţei de plen.

În 27 aprilie, la dezbaterea moţiunii de cenzură în urma căreia a căzut Guvernul Ungureanu, senatorul PDL Sorina Plăcintă, despre care s-a afirmat încă de atunci că ar urma să plece la PNL, a avut o discuţie, într-o bancă din plen, cu Elena Udrea, Plăcintă plângând şi spunând: "Nu mai pot".

Acest episod a fost readus în actualitate miercuri, de senatorul PDL Radu Berceanu. "Cred că a pierdut trenul, trebuia să plece atunci când a fost cu plânsetele şi bocetele, că probabil obţinuse mai mult. Aşa cum am spus, pentru mine toţi ăştia sunt nişte trădători şi pentru trădători nu am alte comentarii decât că sunt trădători" , a declarat Berceanu despre Plăcintă.

Totodată, Berceanu a spus că PDL are nevoie de un congres extraordinar pentru a-şi alege o nouă conducere şi că el personal va cere demisia lui Emil Boc din fruntea PDL. "Nu poţi să vrei să fii şef şi când se întâmplă ceva să nu ai nicio responsabilitate", a susţinut Berceanu.

"Trebuie ca întregul BPN, conducerea centrală naţională a partidului, să-şi dea demisia şi să facem un congres mare de 5.000 de oameni, cum am făcut totdeauna, în afară de ăsta ultimul, mai aranjat aşa, în care să decidă cine să conducă şi mai ales când să conducă, cei care au muncit şi au câştigat, au participat la aceste alegeri: primarii, cei care au candidat de primari şi au ratat la 20-30 de voturi, că ăia sunt oamenii pe care se bazează partidul", a mai afirmat senatorul PDL.

Sursa: Mediafax