Tensiuni și scandal în PNL! Tandemul format între președintele partidului, Nicolae Ciucă, și secretarul general Lucian Bode se confruntă cu critici dure din partea unor reprezentanți din teritoriu, între care și bihorenii Vasile Blaga și Ilie Bolojan.

În cuvinte dure, aceștia au reproșat liderilor că PNL a ajuns o remorcă a PSD la guvernare și că partidul nu a inițiat reformele necesare.

Bolojan „rupe tăcerea”

Într-o întâlnire avută miercuri seară la Vila Lac din București între Ciucă și Bode cu lideri regionali influenți, premergătoare unei ședințe a Biroului Politic Național programate joi dimineață, aceștia din urmă au lansat atacuri directe la adresa modului în care este condus partidul, a prestației miniștrilor și a lipsei de rezultate.

Potrivit ziare.com, Ilie Bolojan, președintele PNL și al Consiliului Județean Bihor, „cunoscut pentru faptul că e rezervat și cumpănit la vorbă”, a imputat conducerii partidului că în ultimul an nu a făcut reforme, chiar dacă PNL s-a angajat la acest lucru. De asemenea, Bolojan a subliniat că partidul e în cădere, iar miniștrii sunt slabi. Una din concluziile sale a fost că aceștia trebuie evaluați, a scris și adevarul.ro.

„Am făcut alianța ca să facem niște proiecte de reforme. În realitate, nu faceți altceva decât să administrați o țară, dar fără să veniți cu reforme. Mă puteți face orice, dar nu mă faceți pesedist, că nu pot”, ar fi spus Bolojan, conform unor surse citate de Libertatea.

„Recunosc stâlpul, nu recunosc miniștrii”

De asemenea, europarlamentarul Vasile Blaga, unul dintre cei mai respectați oameni din partid, a arătat că în partid este „organizare zero”, dar și că PNL s-a aliniat politicilor PSD. „Suntem ospătarii PSD la guvernare”, ar fi precizat el, conform adevarul.ro. 

Blaga a cerut ca PNL să vină la rotativă cu linia întâi a liderilor din partid și să înceteze experimentele cu oameni din zona a doua sau aduși din afara partidului, pentru că nu mai poate continua așa, mai ales în prag de alegeri.

Foarte direct, la un moment dat Blaga ar fi spus că 70% dintre miniștrii PNL, „dacă îi pui lângă un stâlp, primarii și activiștii noștri recunosc stâlpul, dar nu recunosc miniștrii”.

PNL, văzut ca PSD-ul lui Dragnea

Blaga a fost secondat și de europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, care a afirmat că, dacă nu vine pe funcția de vicepremier un nume greu, ca Bolojan, Boc sau Blaga, atunci el e dispus să preia funcția aceasta, plus Ministerul Transporturilor. 

Printre cei care au criticat modul cum arată PNL s-a mai numărat și Raluca Turcan, fostă ministră a Muncii și președintă interimară a PNL, aceasta afirmând că nu se gândea că partidul va fi văzut acum la fel cum era PSD-ul din timpul lui Dragnea, cu aluzie la modul cum a fost gestionată situația la modificarea codurilor penale. 

În scădere în sondaje

Prim-vicepreședintele Dan Motreanu a prezentat două sondaje, în care PNL este la 19%, cu o dinamică în scădere.

În contrapondere, Lucian Bode a pus pe masă un sondaj în care PNL ar oscila între 22 și 24%.

Liderii PNL se reunesc joi într-o ședință de Birou Politic Național, începând cu ora 10.00.

Sunt așteptați liderii de filiale și cei din Biroul Executiv, pentru a tranșa mai multe chestiuni urgente.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!