Scandal în interiorul PSD, în prag de alegeri europarlamentare. Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă a depus marţi, la Parchetul General, o plângere penală împotriva deputatului Sebastian Ghiţă, susţinând că acesta din urmă l-a ameninţat cu moartea.

Potrivit gandul.info, Robert Negoiţă a depus personal plângerea, în cursul zilei de marţi. "Sebastian Ghiţă m-a sunat în urmă cu o săptămână şi m-a ameninţat josnic şi ruşinos. M-a ameninţat cu moartea", a susţinut primarul sectorului 3. "Mi-a spus: 'Te termin. Ai intrat pe mâna mea, o să te termin. Mori de mâna mea, nu o să te las'. Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus", a relatat Negoiţă.

Întrebat dacă şi-a informat colegii de partid asupra acestei situaţii, Negoiţă a răspuns că "infracţiunea nu se sesizează la partid". "Sunt parchete pentru chestiunea asta. Infracţiunile se sesizează la parchet, nu la partid".

De cealaltă parte, citat de televiziunea pe care o deţine, România TV, deputatul Sebastian Ghiţă susţine că nu are nicio legătură cu povestea.

"Nu am mai vorbit cu domnul Negoiţă nici direct şi nici la telefon de foarte multe zile. Nu am avut niciodată legături de nici un fel. Ori a visat urât ieri noapte, ori l-a păcălit cineva aseară la telefon", a declarat Sebastian Ghiţă citat de RTV.

Pe de altă parte, vicepremerul Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, a spus că va discuta cu cei doi, fiind prieteni cu amândoi, pentru a vedea ce a determinat depunerea acestei plângeri penale.