Senatoarea extremistă Diana Şoşoacă continuă să provoace scandaluri, de data aceasta extinzându-şi faima şi dincolo de graniţe. Şoşoacă şi soţul ei sunt acuzaţi că, după ce au primit în casă o echipă de jurnalişti italieni, de la postul naţional Rai 1, i-au sechestrat pe aceştia şi, mai mult, i-au agresat.

După incident, jurnalista Lucia Gorraci a depus plângere împotriva senatoarei şi soţului ei, acuzându-l pe acesta din urmă că a muşcat-o. Mai mult, Silvestru Şoşoacă e acuzat şi că a agresat un poliţist, chemat la faţa locului. 

Scandal cu muşcături? 

Scandalul a avut loc vineri seara, când o echipă a Rai 1 a fost primită acasă la Diana Şoşoacă, în biroul senatoarei. 

În relatarea Rai 1 a incidentelor, jurnalista italiană discută în contradictoriu cu Şoşoacă, după care susţine că a fost închisă de aceasta, alături de colegii jurnalişti, în biroul din cabinetul de avocatură din Bucureşti, potrivit Libertatea.ro.

Din reportajul video se vede că la faţa locului ajung poliţiştii. Jurnalista Lucia Gorraci, şefa echipei, reuşeşte să iasă din casa Dianei Şoşoacă şi le spune poliţiştilor că înăuntru sunt sechestraţi colegii ei. 

La rândul ei, senatoarea ex-AUR le cere acestora să-i scoată pe jurnalişti afară şi să-i percheziţioneze, după care urmează îmbrânceli. În tevatura creată, acuză Lucia Gorraci, Silvestru Şoşoacă ar fi muşcat-o. 

Mai mult, şoţul senatoarei ar fi agresat chiar şi un poliţist. "L-a împins lipindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie cauzându-i suferinţe fizice. S-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o perioadă de 60 de zile", a declarat, potrivit Antena 1, Călin Radu Bogdan, purtător de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 1. 

În imaginile surprinse de camerele italienilor se vede cum jurnalista le reproşează la un moment dat echipajelor de poliţie: "Voi nu ne protejaţi! Suntem jurnalişti!". 

La posturile de televiziune din România, Şoşoacă a susţinut că ea şi soţul ei au fost cei agresaţi de poliţie. 

Reportajul realizat de jurnaliştii Rai:

Sechestrată de senatoarea "no vax"

După scandalul de vineri cu jurnaliştii italieni au fost deschise două dosare penale, pentru ultraj, loviri şi alte violenţe şi lipsire de libertate.

De asemenea, jurnalista italiană Lucia Goracci a formulat o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, susţinând că a fost sechestrată şi că soţul ei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână, transmite News.ro.

Reportajul realizat de Rai 1 despre rata mică de vaccinare din România a fost preluat de presa italiană, care a pus accent pe tratamentul pe care jurnaliştii din peninsulă l-au primit în România. La Stampa, Il Giornale, Il Messaggero, Gazzetta di Firenze, today.it, adnkronos.it relatează pe larg despre incident, titrând „agresată și sechestrată de senatoarea no vax în România”.

În zone de conflict

Conform G4Media.ro, Lucia Gorraci are o carieră de mai bine de 20 de ani în jurnalism. A început colaborarea cu Rai în redacţia locală din Sicilia, ca prezentatoare a telejurnalelor. Italianca a fost reporter în Orientul Mijlociu, prezentatoare de ştiri, apoi corespondent special în străinătate.

De mai mulţi ani lucrează pentru canalul de ştiri al grupului Rai (Rai News24), pe post de corespondent internaţional. În august 2021, a fost trimisă la Kabul, după ce talibanii au preluat puterea, relatând operaţiunile de evacuare a refugiaţilor. S-a aflat în ultimul avion de evacuare trimis de guvernul italian, dar s-a întors în Kabul în primele zile ale lunii septembrie.

A chemat Poliţia pentru că jurnaliştii vorbeau... în engleză

Scandalurile se ţin lanţ în preajma Dianei Şoşoacă. Luni, susţinătorii soţilor Şoşoacă s-au îmbrâncit şi ei cu ziariştii, după audierile din dosarul deschis după incidentul cu jurnaliştii italieni. 

După audieri, Diana Şoşoacă a spus: "Doamna jurnalistă a început să urle şi să mă ameninţe că o să cheme ambasada şi să-mi arate ea mie ce poate să facă. Am solicitat poliţia, 112, a venit poliţia, între timp jurnalista a plecat (...). Ei vorbeau în engleză, de aceea am şi chemat poliţia, zic dacă sunteţi din Italia de ce nu vorbiţi italiană. A mai venit o echipă de poliţişti care a deschis uşa şi i-a făcut culoare de trecere doamnei jurnaliste care s-a intors filmând. A intrat efectiv în casa mea, deşi am solicitat poliţiei să o dea afară. Ea a venit în mine, m-a lovit cu mâna şi cu piciorul, urlând că eu îi sechestrez pe cei doi".

Senatoarea a mai susţinut că: "Soţul meu a zis: dacă voi nu o daţi afară, o dau eu. A pus mâna pe ea. Şi în momentul acela poliţia, în loc să pună mâna pe ea să o dea afară, trei poliţişti au sărit pe soţul meu, l-au imobilizat, l-au dat cu capul de uşă şi i-au băgat mâna în gât".