Doi parlamentari PSD au fost amendaţi marţi de autorităţile din Capitală după ce aceştia au refuzat să poarte măşti de protecţie într-un fast food şi au făcut scandal.

Întâmplarea a avut loc în sectorul 3 din Bucureşti, iar protagoniştii sunt deputaţii PSD Adrian Solomon, preşedinte al Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor, şi Ioan Stativă, membru în aceeaşi comisie. Amândoi sunt din judeţul Vaslui.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, cei doi politicieni au refuzat să poarte masca de protecţie, atunci când au intrat în şaormerie, iar angajaţii localului au cerut sprijinul unei patrule de poliţie pentru că aceştia au început să vocifereze, notează Digi24.ro.

Aflaţi în faţa agenţilor de poliţie, parlamentarii au început să înjure. Tot ei le-au spus oamenilor legii că: “Nu vă meritaţi hainele statului!”, “Eu vă plătesc salariile!”, “Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie!”, ”Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” sau “Nu am ce să vorbesc cu voi că aveţi 3 luni de şcoală!”, scrie site-ul G4media.ro

"O patrulă a Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost solicitată de agenţii de pază ai unui restaurant de tip fast-food din sectorul 3, să intervină, întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecţie. Poliţiştii au depistat persoana în cauză, iar în urma discuţiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul său, a manifestat un comportament similar", se arată în comunicatul citat, mai transmite Digi24.

Cei doi deputaţi au fost amendaţi de poliţişti. Adrian Solomon a fost sancţionat cu 1.600 lei, în timp ce Ioan Stativă a primit o amendă de 1.000 lei.

Contactat de jurnaliștii site-ului Hotnews.ro, Solomon a susținut că amenda este un abuz al polițiștilor. "Nu am fost amendați aseară. Am fost doar legitimați. Totul e un abuz al unor polițiști mult prea puțin școliți”, a transmis politicianul printr-un șir de mesaje. Cât despre scandalul provocat, Solomon s-a rezumat doar prin a spune că „să demontreze în instanță”.