A fost scandal, marţi, în localitatea bihoreană Sânnicolau Român, unde 12 persoane s-au luat la bătaie în plină stradă, fiind calmate doar de intervenţia în forţă a mascaţilor.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, evenimentul s-a produs în jurul prânzului, protagoniştii provenind din două familii de romi. Circumstanțele scandalului nu sunt clare, dar, din câte se pare, "actorii" s-ar fi şicanat în trafic, iar apoi s-au luat la pumni pe o stradă din sat.

"La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţiştii Secţiei 9 de Poliţie Rurală Cefa şi poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, conflictul fiind aplanat cu operativitate. Au fost identificate toate persoanele participante, 12 la număr, dintre care 7 au avut nevoie de îngrjiri medicale", a declarat comisarul șef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Răniţii au fost duşi la spital, pentru îngrijiri şi investigaţii medicale, de echipaje ale ISU, SMURD şi Ambulanţei. "Ajunse la locul indicat de apelantă, echipajele au evaluat victimele, le-au acordat primul ajutor, 7 dintre acestea fiind transportate la spital", a precizat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Nicio persoană nu a fost foarte grav rănită şi nimeni nu a fost inconştient.

La faţa locului au fost mobilizate şi importante forţe medicale, atât din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana (pompieri din Detaşamentul 1 Oradea cu autospeciala de transport victime multiple, echipajul de paramedici al Detaşamentului 2 Oradea, echipajul de Terapie Intensivă Mobil şi maşina cu medic de urgenţă al SMURD Oradea), dar şi două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiuni de încăierare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri şi alte violenţe.

"Momentan s-au intensificat patrulările în zonă pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Ancheta este continuată, sub supravegherea unui procuror, de poliţiţiştii din Cefa şi Salonta.