A fost scandal, sâmbătă seară, în localitatea bihoreană Ortiteag, după ce doi ţigani au fost prinşi la furat de trifoi pe o parcelă.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, scandalul a izbucnit în jurul orei 19, după ce ţiganii au fost prinşi în flagrant. Luaţi la rost de proprietar, romii au devenit violenţi şi au început să ameninţe cu furci, chemându-şi ajutoare. Văzând ce se întâmplă, mai mulţi localnici au sărit în ajutotul proprietarului terenului.

S-au format, astfel, două tabere. Romii au atacat cu bâte şi cu pietre, iar doi localnici au fost răniţi şi geamurile unui tractor au fost sparte. Ca norocul, rănile nu au fost grave, astfel că nimeni nu a fost transportat la spital.

Revoltaţi, localnicii au sunat la 112, la faţa locului ajungând echipaje de poliţişti din Borod, Aleşd şi Tileagd.

Conform poliţiştilor, în eveniment au fost implicate în total șapte persoane. Trei dintre acestea sunt de etnie romă şi s-au ales cu dosare penale, după ce localnicii au depus plângere împotriva lor.

"Altercaţia a fost aplanată cu operativitate de poliţiştii bihoreni sosiţi la faţa locului. Au fost identificate toate persoanele participante şi în urma celor patru plângeri depuse s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe, ameninţare și distrugere. De asemenea, poliţiştii Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Borod s-au autotsesizat, iar faţă de două persoane (romii prinşi la furat – n.r.) s-a întocmit dosar penal şi pentru furt. Situaţia conflictuală a fost detensionată şi se află în monitorizarea poliţiştilor bihoreni", a declarat duminică pentru BIHOREANUL comisarul şef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Situația pare a fi, însă, departe de a fi rezolvată, dat fiind că în zonă tensiunile din populația romă și ceilalți localnici sunt vechi și ies la suprafaţă periodic. Potrivit publicaţiei alesdonline.ro, "sătenii din Ortiteag sunt disperaţi şi spun ca romii dau astfel de atacuri zi de zi, astfel că acum oamenii au ajuns să se teamă pentru siguranţa lor şi a familiilor". "Localnicii se plâng că au depus nenumărate petiţii la Poliţie si Prefectură, dar fără niciun rezultat", arată sursa citată.

Un scandal similar a izbucnit, în vara anului trecut, și la Borod, când trei bărbaţi au ajuns la spital, după ce tot doi ţigani surprinşi la furat de către proprietarii unei case şi-au chemat întăriri, iscându-se o bătaie în toată regula. Zeci de oameni s-au adunat atunci în faţa Primăriei, nemulţumiţi de faptul că actele antisociale ale romilor par de neoprit.

Citiţi şi articolulScandal la Borod: Trei bărbaţi au ajuns la spital, zeci de localnici s-au adunat în faţa Primăriei protestând faţă de agresivitatea ţiganilor din zonă (FOTO)

Vezi mai jos imagini de la scandalul de sâmbătă seară!