O elevă de clasa a şasea a fost agresată de doi colegi pentru că ar fi vorbit în limba maghiară, a anunțat UDMR Bistriţa-Năsăud.

Potrivit site-ului libertatea.ro, reprezentanţii Uniunii susțin că incidentul a avut loc joi, la Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu". Eleva vorbea în maghiară cu două colege în momentul în care alţi doi elevi din clasa a VI-a, de la secţia română, au agresat-o verbal şi fizic.

"Mai întâi i-au adresat injurii, apoi au lovit-o cu umbrelele, pe eleva care, de altfel, vorbeşte foarte bine şi limba română. Ulterior, băieţii au recunoscut că i-a deranjat faptul că eleva vorbea în limba maghiară. Uniunea Democrată Maghiară din România şi organizaţia UDMR Bistriţa-Năsăud condamnă ferm comportamentul elevilor agresori şi au luat legătura cu părinţii fetei, cărora le acordă tot sprijinul pe parcursul anchetei interne iniţiate de conducerea şcolii", afirmă reprezentanţii UDMR, potrivit sursei citate.

Politicienii spun că este regretabil faptul că acum, când ne apropiem de centenarul din 2018, în această zonă a comunităţilor dispersate apar astfel de manifestări antimaghiare şi susţin că în ultimele luni "presa românească şi politicienii au incitat în permanenţă la ură împotriva comunităţii maghiare".