Detalii bombă în cazul dosarului prostituatelor de lux din dosarul Andreei Marta. Procurorii se pregătesc să audieze, ca martori, un lot consistent de politicieni şi oameni de afaceri., nume cunoscute.

Potrivit România Tv, anchetatorii îi vor audia, ca martori, pe preşedintele CJ Vrancea şi vicepreşedinte PSD Marian Oprişan, preşedintele PSD Diaspora, deputatul Cristian Rizea, primarul sectorului 6, Rareş Mănescu (PNL), deputatul PNL Titi Holban, precum şi oamenii de afaceri Puiu Popoviciu, Elan Schwartzenberg, Ioan Niculae şi Peter Imre.

Pentru politicieni, audierea în acest dosar se anunţă cu atât mai jenantă cu cât ar putea fi audiaţi în plină campanie electorală, Rizea şi Holban candidând pentru noi mandate în Parlamentul României, menţionează sursa citată.

După cum se ştie, Andreea Marta, soţia fostului şef de cabinet a lui Sorin Blejnar, a fost arestată timp de 29 de zile preventiv în acest dosar, aceeaşi măsură fiind luată şi pentru sora ei, dar şi pentru un taximetrist acuzat că a colaborat cu ele.

Soţia lui Codruţ Marta plasa fete în Italia, Elveţia şi Monaco. Printre clienţi, zeci de persoane publice şi oameni de afaceri, între care şi Elan Schwartzenberg.

Afacerea mergea ca pe roate începând cu anul 2010 desfăşurându-se atât în ţară cât şi în străinătate, ca de pildă la Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai. Sumele încasate, deosebit de importante, erau însuşite în cea mai mare parte de către membri grupării, prostituatele fiind plătite cu sume în jur de 300-500 de euro.

Prostituatele erau racolate din rândul tinerelor studente care participau la concursuri de miss.

Andreea Marta este soţia lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar. În 30 mai, Codruţ Marta a fost dat în urmărire internaţională, între timp el fiind pus sub acuzare de DNA, care în luna iulie a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru implicare în afaceri ilegale cu produse petroliere, prin care s-a prejudiciat statul cu peste 15 milioane de euro prin neplata accizelor şi taxelor.