Un nou scandal sexual afectează învăţământul românesc. Doi elevi de la un liceu din Târgu Frumos au fost filmaţi făcând sex în toaleta şcolii. Protagoniştii sunt un băiat şi o fată de clasa a IX-a de la liceul Ion Neculce, iar filmuleţul îi prezintă în timp ce făceau sex în baia liceului.

Potrivit Realitatea TV, cei trei au fost întrerupţi de portarul instituţiei, care i-a gonit şi a anunţat conducerea şcolii, care a început o anchetă. Deocamdată nu se ştie cum a ajuns înregistrarea pe internet, bănuindu-se că imaginile au fost răspândite chiar de "cameraman".

Vineri seară, la şcoală au fost chemaţi şi părinţii celor doi. Părinţii, susţine conducerea, nu au fost prea receptivi la problema semnalată.

Cei doi adolescenţi provin din familii defavorizate şi au probleme la învăţătură, mai menţionează sursa citată. Băiatul e din Târgu Frumos, iar fata este dintr-un sat din apropiere. Cei doi învaţă la clase diferite şi nu vor putea fi exmatriculaţi, spune conducerea şcolii.

Chestionat pe această temă, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, susţine că cei doi copii surprinşi în timp ce făceau sex sunt ultimii vinovaţi pentru faptele lor, vorbind despre influenţa pe care o au asupra copiilor anturajul, internetul, şcoala sau părinţii asupra lor. "Subiectul este extrem de grav. Procedura s-a declanşat, directorul de şcoală este acolo, există dialog cu părinţii, vom avea un raport. Aceşti copii sunt minori, au drepturi, sigur că au greşit, dar sunt ultimii vinovaţi", a declarat ministrul Educaţiei.