Clubul Tengo Salonta s-ar putea retrage din Campionatul Naţional de Fotbal Tenis şi chiar din lotul naţional, după ce etapa a şaptea din cadrul Campionatului a fost devansată cu o săptămână. Preşedintele clubului bihorean susţine că organizatorii, principalii contracandidaţi ai echipei pe care o reprezintă la şefia clasamentului, nici măcar nu au anunţat când se desfăşoară programul şi a aflat de la jucători legitimaţi la alte echipe, cu doar două zile înainte.

Potrivit lui Vasile Sorean, programarea iniţială, aprobată în Adunarea Generală a Federaţiei, prevedea ca această rundă să se dispute în perioada 16-18 septembrie, la Cluj-Napoca. După unele discuţii însă în care se vorbea despre Braşov ca oraş organizator al etapei, în cele din urmă, clubul Victory Cluj, principala contracandidată a clubului salontan, şi-a asumat responsabilităţile organizatorice, dar pentru perioada 9-11 septembrie.

"Am fost contactaţi de clubul organizator, de la Cluj, cu 5 zile înainte, dacă suntem de acord ca etapa să se desfăşoare cu o săptămână mai devreme, fiindcă au probleme cu locaţia. Le-am răspuns răspicat că nu suntem de acord, fiindcă noi avem programul nostru de pregătire, fiecare jucător are şi programul personal, în plus aveam şi doi jucători accidentaţi. După aceea nu am mai fost contactaţi de nimeni nici înştinţaţi că etapa se desfăşoară totuşi la Cluj în perioada 9-11. Joi, unul dintre jucătorii noştri a fost sunat de un coleg de la Ploieşti, să-l întrebe de cazare. Nu ştiam despre ce este vorba şi atunci am aflat că ei sunt în Cluj, fiindcă etapa are loc în această perioadă", a declarat preşedintele CS Tengo.

Astfel, jucătorii bihoreni au ratat-o. Înaintea etapei a VII-a, Victory Cluj şi Tengo Salonta se aflau la egalitate de puncte, în fruntea clasamentului general al campionatului naţional.

Sorean a mai afirmat că a cerut deja anularea etapei de la Cluj, iar în caz contrar se va retrage din campionat şi va cere să evolueze ori în liga maghiară, ori în cea slovacă. De asemenea, jucătorii săi din lotul naţional vor fi retraşi, cu doate că aceştia formează scheletul de bază al echipei naţionale, iar doi dintre ei sunt campioni mondiali, Georgel Bobiş şi Acs Cristian.

"Nu mi-se pare corect cum au procedat, faptul că nu ne-a informat nimeni oficial, şi oricum, noi nu puteam participa, fiindcă nu se poate ca doar cu 5 zile să devansezi o etapă de campionat naţional. Am fost pe primul loc, şi noi avem pregătirea noastră, strategia noastră", a mai punctat antrenorul.

De cealaltă parte, preşedintele Federaţiei, Gheorghe Grădinaru, susţine însă că etapa nu se poate anula. "Îmi pare rău pentru Tengo Salonta, dar astfel de ameninţări sunt la ordinea zilei din partea domnului Sorean, căruia când nu-i convine ceva, îşi ia jucăria şi pleacă. Eu sper totuşi să revină şi să ţină cont că nu Tengo Salonta face ce vrea în această competiţie. Există un comitet de conducere, care ia deciziile, iar majoritatea decide. Ei chiar, dacă nu au fost anunţaţi, trebuiau să se informeze cu privire la desfăşurarea etapei, nu să aştepte, ce?", a conchis Gheorghe Grădinaru.

La competiţia naţională de fotbal tenis participă opt echipe, iar până la finalul campionatului au mai rămas doar patru etape de disputat.