Un invidid deosebit de violent din Aştileu, Radu Lingurar, de etnie romă, a fost arestat, luni, pentru tentativă de omor, după ce i-a spart două sticle în cap unui bărbat, apoi a continuat să-l lovească cu una din sticlele sparte.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, dat publciităţii marţi, evenimentul s-a consumat duminică seara, în jurul orei 22:50, în faţa ABC-ului din satul Aştileu, şi a avut ca punct de pornire dispute anterioare avute de agresor cu victima.

Lingurar „l-a agresat fizic pe numitul Ciurar Sibelian, aplicându-i lovituri cu două sticle de 0.5 litri în zona capului, iar după ce sticlele s-au spart de capul victimei, inculpatul a continuat să-i aplice lovituri cu sticla spartă în diferite regiuni ale corpului, leziunile necesitând pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale”, descrie comunicatul Parchetului.

Luni dimineaţa, agresorul a fost reţinut de procurori, cu ajutorul poliţiştilor de la Serviciul de Investigații de Criminale, şi prezentat, câteva ore mai târziu, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor. Acesta a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, a lui Lingurar.