Scene revoltătoare luni, înaintea meciului de fotbal între Juventus Bucureşti şi Sepsi OSK. Cu 30 de minute înainte de debutul partide, la staţia de amplificare a stadionului din Colentina s-a auzit o parodie a melodiei "Doamne, ocroteşte-i pe români", scrie prosport.ro.

Cântecul cu pricina are versuri xenofobe, vulgare şi care incintă la violenţă la adresa maghiarilor. "Sus îi Iancu pă statuie şi le dă la unguri m*** / Doamne ocroteşte-i pe români", "În Campia Nordica, vin c-o bomb-atomică / Doamne ocroteşte-i pe români / Doamne f***-vă pă tăţi şi scăpăm de greutăţi / Doamne ocroteşte-i pe români", s-a auzit pe tot stadionul.

Potrivit sursei citate, consilierul lui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, a spus, în studioul TelekomSport, că se cer măsuri. "Comisiile trebuie sesizate de observatorul partidei. Este dezgustător dacă lucrurile stau aşa! E dezgustător că mai există astfel de oameni!", a spus Vochin.

Sport.ro scrie că organizatorii meciului s-au scuzat, spunând că au pus, din greşeală, varianta greşită a melodiei, de pe YouTube.

UPDATE:

Luni seară, directorul executiv al Juventus Bucureşti, Paul Terteleac, a declarat că de vină ar fi fost crainicul meciului.

"Am vorbit şi cu Jandarmeria, am vorbit şi cu domnul Stătescu, le-am explicat că a fost o neînţelegere, probabil din cauza faptului că nu era stick-ul care trebuia pus înaintea jocului şi asta a fost. Am înţeles că s-a auzit foarte urât. Cert e că nu ne-am purtat grosolan, cum au fost cuvintele acestei melodii, cu oaspeţii noştri. Am fost o gazdă bună, zic eu, şi putem să-i şi întrebăm pe ei. Ne-am comportat civilizat. Din ce am înţeles, sunt cuvinte care nu îşi au rostul şi au deranjat pe toată lumea... A fost clar o greşeală. (...) Nu a fost absolut niciun fel de intenţie să nu-i primim omeneşte pe oameni, să avem ceva cu ei. Nu avem absolut nimic", a declarat Terteleac, citat de news.ro.

De asemenea, şi FRF a reacţionat, arătând că întrecerea sportivă ar trebui să fie guvernată de fair-play. "Federaţia Română de Fotbal condamnă cu fermitate orice manifestări de xenofobie, şovinism şi intoleranţă care se petrec pe stadioanele de fotbal sau în lumea fotbalului. Întrecerea sportivă trebuie să fie guvernată de fair-play şi spirit de competiţie, nu de ură şi violenţă. Federaţia Română de Fotbal derulează permanent campanii de educaţie şi de promovare a valorilor tuturor minorităţilor şi grupurilor sociale, astfel încât nu poate primi decât cu indignare relatările incidentelor de luni, 9 aprilie, de pe stadionul din Voluntari. Competenţa analizării faptelor aparţine Comisiei de Disciplină, care va lua în considerare rapoartele oficialilor prezenţi la meciul Juventus – Sepsi Sfântu Gheorghe", a transmis FRF, printr-un comunicat de presă.

Meciul cu pricina a fost câştigat de Sepsi Sfântu Gheorghe, care a învins cu 2-0 echipa Juventus Bucureşti, în ultimul meci al etapei a IV-a a play-out-ului Ligii I.