O nouă situaţie scandaloasă girată de ex-ministrul Mediului, liberalul Costel Alexe, a ieşit marţi la iveală.

Un reportaj Recorder, publicat marţi, arată că un secretar de stat din subordinea lui Alexe, Gelu Puiu, a şantajat şefii Direcţiilor Silvice din ţară, pentru a-i determina să demisioneze şi să facă loc clientelei PNL.

Jurnaliştii au intrat în posesia unor înregistrări audio, în care Puiu se laudă că deja a schimbat jumătate din directorii silvici din ţară, explicând şi cum: i-a şantajat, spunându-le că dacă nu se retrag, le trimite un audit care, în mod cert, le va găsi probleme.

„Am până acum vreo 20 de directori schimbaţi în ţară, aşa că nu... Îs deja cu experienţă”, spune Puiu într-o discuţie cu Ştefan Neagu, director general al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură, pe care Puiu a vrut să-l coopteze în schema sa de epurare politică. „Am varianta să fac audit, în care îmi vin de la Ministerul Finanţelor, de la Curtea de Conturi, îţi trimit audit. Ce rezultă nici nu mă interesează, trimit totul la parchet. Sau faci pasul în lateral, ne vedem de drum fiecare şi sănătate, numai bine”, mai zice secretarul de stat.

Interpelat de jurnaliştii Recorder, Puiu a negat chiar şi evidentul, şi anume că vocea sa este în înregistrări. În schimb marţi, după publicarea anchetei, secretarul de stat a demisionat brusc.

Gelu Puiu a fost numit secretar de stat la finalul anului 2019, imediat după numirea lui Costel Alexe ca ministru al Mediului.