Scandalul alimentar cu carnea de cal vândută în loc de carne de vită în Marea Britanie ar putea afecta România foarte mult, chit că deocamdată toate indiciile arată că de aici carnea a plecat corespunzător etichetată.

Foarte mulţumit de modul în care autorităţile româneşti au gestionat problema, premierul Victor Ponta spune totuşi că ţara nu poate rămâne vinovatul de serviciu al Europei, cu atât mai mult cu cât se dovedeşte că în scandalul cărnii de cal românii nu au greşit cu nimic.

Carnea a plecat de aici etichetată corect, iar până să ajungă în magazinele din Marea Britanie a trecut pe la un comerciant olandez, apoi la unul cipriot, după care a ajuns la procesatorul francez.

În aceste condiţii, se pune întrebarea dacă nu ar trebui să plătească cineva pentru prejudiciul de imagine adus României. Cu atât mai mult cu cât englezii, care iniţial s-au rezumat să arunce vina pe români, au demarat controale în ţara lor şi au depistat probleme.

Mai precis, autorităţile britanice au identificat un abator şi o fabrică ce vindeau carne de cal ca fiind carne de vită. Ambele unităţi au fost închise.