"Pentru a întrerupe această totală lipsă de responsabilitate din partea celuilalt părinte, m-am hotărât să depun o plângere la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului şi a Drepturilor Familiei de decădere din drepturile părinteşti a Monicăi Columbeanu, însoţită de nişte justificări. Sunt nişte amănunte absolut intime din viaţa noastră de familie", a declarat pentru Realitatea TV, Irinel Columbeanu.

Omul de afaceri a explicat că a luat această decizie în urma unei discuţii cu mama Monicăi. "Pot să vă spun că sunt nişte amănunte dezonorante pentru familia noastră. Mama ei m-a rugat să vorbim între patru ochi după ce o culcă pe Irina pentru că trebuie să-mi aducă la cunoştinţă nişte lucruri pe care până atunci nu poate să mi le comunice. Am hotărât să nu se mai întoarcă în America. Încredinţarea copilului din nou către Monica, care nu mai are un domiciliu stabil, ar putea constitui o mare problemă. Eu miros ceva, să zicem necurat, pentru faptul că avocaţilor mei le-a fost refuzată încredinţarea unei simple copii a acţiunii părţii adverse", a mai spus omul de afaceri.

Întrebat dacă a văzut-o vreodată pe Irina temându-se de Monica, Irinel a răspuns afirmativ. Potrivit site-ului stirileprotv.ro, Irinel Columbeanu o acuză pe Monica de neglijenţă gravă şi purtare abuzivă. Omul de afaceri o citează pe soacra sa căreia Irina i-ar fi spus, "eu vreau cu tine, nu vreau cu mami pentru că mă bate".

"I-am lăsat două iconiţe la televizor, să te rogi la Doamne Doamne ca să nu te bată mama (...) orice se întâmplă să nu-ţi fie frică de mama. Tu să spui la grădiniţă", i-ar mai povestit soacra lui Irinel, acestuia.