Experţii români atrag atenţia că scandalul Dieselgate ar putea atrage de la sine o scădere a pieţei auto second hand, iar preţul autoturismelor din grupul Volkswagen ar putea scădea chiar şi cu 10 la sută.

Potrivit Digi24.ro, peste 100.000 de autoturisme din mărcile Audi, Volkswagen, Seat şi Skoda vor fi chemate în service urile din România, după ce au fost identificate că au instalate softuri care păcălesc testele de poluare, astfel că grupul Volkswagen a pus la dispoziţie o pagină în care oricine poate verifica dacă maşina lor este din lotul cu probleme.

Tot ce trebuie să facă proprietarii maşinilor este să acceseze site-ul Volkswagen, unde li se deschide un câmp în care trebuie să îşi introducă seria de şasiu. Rezultatul este afişat pe loc. Dacă autoturismul are probleme, proprietarul este sfătuit să meargă într-o reprezentanţă Volkswagen. În caz contrar, posesorul maşinii este anunţat că autovehiculul său nu este vizat de nicio măsură.

Experţii cred că maşinile noi vândute de Volkswagen nu vor avea preţuri reduse substanţial.

În România, cu o lună înainte de izbucnirea scandalului Volkswagen, piaţa auto era dominată de mărcile colosului german. Între-o singură lună, peste 10.000 de maşini noi au fost înmatriculate, mai arată sursa citată.

Registrul Auto Român a decis să nu mai elibereze cărţi de identitate pentru maşinile noi aflate pe stoc ce urmau să fie vândute în România.