Gigantul producător Apple este în mijlocul unui scandal uriaş, care ar putea costa serios compania.

După ce, în urma demonstraţiei unui tânăr, a trebuit să recunoască public că telefoanele vechi sunt încetinite intenţionat, Apple este protagonistul unui val de procese. Deja, în SUA au fost înregistrate mai multe plângeri în instanţă, iar clienţii nemulţumiţi că telefoanele lor au performanţe reduse cer daune de 999 miliarde de dolari. 

Apple a recunoscut că update-urile pentru sistemul de operare pe care le-a pus la dispoziţie pentru modelele mai vechi aveau o caracteristică ce reduce performanţele telefoanelor, pentru a conserva durata de viaţă a bateriei. Urmarea? iPhone-ul se mişca mai lent, ceea ce determina proprietarul să cumpere un model mai nou. O strategie, sunt convinşi mulţi, menită să determine cât mai multă lume să cumpere modelele noi de telefoane.

"Ştim că unii dintre dumneavastră simt ca Apple i-a dezamăgit. Ne cerem scuze", a transmis compania Apple, într-un comunicat. Producătorul le-a pus la dispoziţie nemulţumiţilor fie baterii la preţuri reduse, fie înlocuirea gratis a celor aflate încă în garanţie.