Reluate în urmă cu câteva săptămâni, după deblocarea finanţării de la Ministerul Mediului, lucrările de consolidare şi amenajare a malului stâng al Crişului Repede în aval de Podul Intelectualilor încep să se intensifice. Zilele trecute, muncitorii firmei Repcon lucrau la realizarea unor trepte care duc direct în râu, astfel încât doritorii să poată coborî pe malul apei.

Lucrările comandate de Administraţia Bazinală de Apă Crişuri au început în iulie 2012, dar au fost sistate luni întregi din cauza lipsei finanţării. La sfârşitul lunii mai Ministerul Mediului a alocat 5 milioane lei, dar pentru că lucrarea are nevoie în total de 12 milioane lei, muncitorii se vor ocupa cu prioritate de consolidarea malului în zona parcării Independenţei.

Prioritară este în această vară finalizarea zonei de lângă parcare, pentru ca Primăria să poată demara proiectul parcării subterane pe care doreşte să o realizeze. Deocamdată, licitaţia pentru această lucrare a fost anulată, deoarece nicio ofertă nu a corespuns cerinţelor municipalităţii.