Parcul Libertăţii a devenit, vineri, scena a zeci de elevi de la Şcoala de Arte "Francisc Hubic", care le-au oferit privitorilor un spectacol de balet şi dans modern, concerte de pian, chitară şi voce.  

Aceştia au participat la "Arta ne uneşte", un eveniment organizat de Centrul de Cultură al Judeţului Bihor (CCJB), care are în subordine Şcoala de Arte "Francisc Hubic", în parteneriat cu Fundaţia Comunitară Oradea, care a pus la dispoziţie spaţiul din Parcul Libertăţii.

Evenimentul a început după ora 16, când organizatorii au dat startul unui concurs de desene pe asfalt, la care a putut participa orice copil. 

"Am vrut să oferim vizitatorilor parcului un sincretism al artelor. Am amenajat un colţ cu picturi și desene realizate de copii (foto), la pianină și chitară au cântat mai mulţi elevi, apoi a fost un concert al fetelor de la catedra de muzică populară maghiară. Cei care au ajuns în parc au mai avut parte și de un concert de flaut, clarinet și trompetă, cea care a încheiat numărul artistic al suflătorilor fiind o tânără care a cântat la saxofon”, a detaliat pentru BIHOREANUL profesoara de pian, Alina Orban.


Unul dintre cele mai reuşite momente artistice a fost spectacolul de balet, în care mai multe fetiţe au dansat graţios în faţa localului Petit Cafe, iar părinţii lor, dar și alți curioși, s-au aşezat în jurul lor pentru a le fotografia şi aplauda.

Ultimele momente artistice au fost un spectacol de dans modern şi un concert de muzică uşoară. 

Prin acest eveniment, organizatorii au dorit să atragă locuitorii oraşului de pe Crişului Repede în aer liber, ca să se bucure de frumusețea artei. 

Cum "Arta ne uneşte" a fost un succes, profesorii coordonatori se gândesc să organizeze şi alte ediţii.