Poveste cu final tragic în cartierul Velenţa. Un poliţist şi-a executat tatăl şi mama cu arma din dotare, după care s-a împuşcat în cap.

"Am fost solicitaţi prin 112, iniţial la un pacient care a fost găsit decedat în Gara Velenţa, cu plagă toracică, iar ulterior în faţa unui bloc de pe strada Seleuşului, că cineva s-a împuşcat în maşină, după care am fost solicitaţi la al treilea caz, unde mama celui care s-a împuşcat a fost găsită decedată", a declarat dr. Tiberiu Bondar, medic coordonator al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor.

Iubire interzisă

Poliţistul se numeşte Gabriel Venter, are 33 de ani şi până în urmă cu o lună a lucrat ca agent de ordine publică în cadrul Poliţiei Oradea, iar în ultima perioadă era poliţist de proximitate în cadrul aceleiaşi structuri.

Potrivit comisarului şef Adrian Bucur, şeful Inspectoratului de Poliţie Bihor, agentul Venter a fost încadrat la Poliţia de frontieră în 2001, de unde a fost transferat în 2009 la Poliţia Municipiului Oradea, şi a fost testat psihologic în acelaşi an. "Din primele verificări, este vorba de o dramă sentimentală, agentul având o relaţie interzisă de părinţii săi, cu o femeie căsătorită", a declarat Bucur, prezent la locul sinuciderii poliţistului.

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, a declarat că tragicele evenimente au început în jurul orei 21.30, când Venter s-a deplasat la locul de muncă al tatălui său, pe strada Rampei din Oradea, unde bărbatul lucra în zona triajului CFR, ca agent de pază la o firmă. Fiul său l-a împuşcat în zona abdominală, martorii relatând că s-au auzit două focuri de armă.

"După aceea, agentul Venter s-a deplasat la locuinţa mamei sale, pe care a împuşcat-o în inimă, apoi tot cu maşina personală s-a dus pe strada Seleuşului şi s-a împuşcat în interiorul ei. În maşină s-a găsit pistolul agentului, iar acum se caută toate tuburile cartuşelor trase. Agentul este în comă profundă", a spus Gavra.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Oradea, părinţii tânărului au decedat. "Mama şi tatăl au decedat, nu s-a mai putut face nimic pentru ei. Fiul a ajuns la spital, colegii mei îl investighează, dar şansele de supravieţuire sunt foarte mici", a declarat dr. Borcea.

Ultima întâlnire

Întâmplarea e cu atât mai dramatică cu cât tânărul s-a împuşcat în cap chiar în faţa iubitei sale, pe care, după ce şi-a omorât părinţii, a chemat-o la discuţii undeva în apropierea blocului în care locuieşte, lângă benzinăria Lukoil de pe strada Seleuşului. 

"Au avut o discuţie, după care el s-a urcat în maşină, a luat arma şi s-a împucat în cap. Înainte, i-a trimis un SMS şi surorii sale, pe care a chemat-o să discute pe tema conflictului dintre el şi părinţi, dar sora a ajuns prea târziu", a precizat BHOREANULUI unul dintre anchetatori.

Părinţii poliţistului s-au întâlnit pentru ultima oară la locul de muncă al bărbatului de pe strada Rampei. Raveica Cioancă, o colegă de muncă de-a tatălui poliţistului, a declarat că cei doi soţi abia se despărţiseră când a ajuns poliţistul. "La un moment dat, am auzit două focuri de armă şi, când am ieşit, în jurul orei 21.40, maşina poliţistului a plecat în trombă. Când m-am dus şi l-am întors pe tatăl său, era mort, căzut în iarbă", a povestit femeia.

Comă de gradul patru

Miercuri seară, având în vedere complexitatea cazului, anchetatorii au format trei echipe de cercetare, pe Seleuşului, la locul de muncă al bărbatului şi la casa părintească, formate din poliţişti şi criminalişti de la Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Bihor. Ancheta este coordonată de însuşi prim-procurorul Viorel Gavra. Singurul loc în care cercetările s-au prelungit a fost apartamentul în care locuiau părinţii tânărului poliţist, pe strada Barierei, unde se afla şi sora lui.

Între timp, potrivit managerului Spitalului Judeţean, dr. Carmen Pantiş, Venter a fost trasportat la secţia de Terapie Intensivă, în comă profundă, de gradul 4. Şansele lui de supravieţuire sunt minime, dar, dacă va trăi, va fi cercetat pentru omor calificat.

Potrivit unor surse, soţul femeii ar fi ştiut de aventură, dar nu ar fi fost de acord cu divorţul, cei doi având împreună un copil de 12 ani. Atât ea, cât şi soţul acesteia, sunt audiaţi de anchetatori, pentru a afla exact ce a vorbit femeia cu Venter.

Gestul poliţistului este cu atât mai inexplicabil cu cât, de-a lungul anilor, a primit numai calificative de bine şi foarte bine. Şeful Inspectoratului General al Poliţiei, chestorul bihorean Liviu Popa, a anunţat că va trimite la Oradea corpul de control al IGPR pentru a desluşi iţele acestui tragic eveniment.