Scene incredibile, luni, în Parlamentul României. După ce a comentat de mai multe ori din sală, liderul AUR, George Simion, a tăbărât peste Virgil Popescu, ministrul Energiei, în timp ce acesta îşi ţinea discursul în plen şi l-a prins de după gât, strigându-i "Eşti un hoţ!".

Liderul AUR a făcut acest gest, despre care preşedintele de şedinţă a spus că este fără precedent, după ce Popescu l-a trimis pe Simion "la Putin, să ieftinească gazul". 

Parlamentarii s-au reunit în plen pentru a dezbate moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, PNL-istul Virgil Popescu. În timp ce acesta îşi rostea discursul în faţa parlamentarilor, George Simion l-a întrerupt vociferând din sală. 

La un moment dat, ministrul s-a oprit din discurs şi a spus: "Domnule preşedinte, pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul? Că văd că pe domnul Simion îl frământă alte lucruri...".

N-a apucat să termine bine fraza, că liderul AUR s-a năpustit asupra lui, prinzându-l ameninţător de după gât şi strigându-i de mai multe ori "Eşti un hoţ!". Şi ministrul i-a răspuns, spunându-i: "Eşti un prost!". 

A intervenit preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Daniel Suciu, care a spus în mai multe rânduri: "Luaţi mâna de pe domnul ministru! Rog chestorii să intervină!". 

Înainte ca acest lucru să se întâmple, Simion s-a îndepărtat de tribuna Parlamentului, însă atunci Popescu, supărat de ieşirea liderului AUR, i-a strigat: "La Rusia cu dumneavoastră!", moment în care Simion s-a întors ameninţător şi i-a strigat din nou, de la câţiva centimetri, lui Popescu că este un hoţ. 

Imagini Digi24:

După incident, preşedintele de şedinţă a decis întreruperea acesteia.

"Stimaţi colegi, este pentru prima dată în istoria parlamentarismului când un ministru sau un vorbitor, în timp ce-şi ţine discursul, este agresat fizic. În acest condiţii, eu nu pot să continui şedinţa. Declar şedinţa închisă!", a spus Daniel Suciu.

Ulterior, în discuţii cu reprezentanţii presei, George Simion a susţinut că nu l-a agresat pe Popescu.