Dacă în toate celelalte guvernări schimbările şefilor de instituţii erau anunţate în prealabil pe canale neoficiale, mai nou se fac pe nepusă masă şi se află exclusiv din Monitorul Oficial.

Aşa s-a întâmplat, vineri seară, şi cu proaspătul ex-director al Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală nr. 6 Oradea, Radu Igna, înlocuit prin decizie a premierului Vasilica Viorica Dăncilă la doar un an şi o lună de la numirea sa, pe 19 mai 2017, de către premierul de atunci, Sorin Grindeanu.

Potrivit deciziei şefei Guvernului, funcţia lui Igna va fi preluată de Mihai Alin Stanciu. Acesta era inspector în cadrul DRAF 6 Oradea din 2013, iar anterior a lucrat în cadrul Direcţiei Regionale Vamale, fiind şef de tură la Vama Oradea.

„Am aflat în această seară, din Monitorul Oficial. Nu mi-a comunicat nimeni motivul. Am avut calificativul „foarte bine” pentru activitatea mea la conducerea instituţiei. Cu toată sinceritatea, vă spun că am încercat să ne desfăşurăm cât mai bine activitatea. Din acest punct de vedere, plec cu fruntea sus”, a declarat vineri seară, pentru BIHOREANUL, fostul şef.

Radu Igna a afirmat că, după ce va lua un concediu, se va întoarce la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor, unde a lucrat la structura de inspecţii fiscale.

DRAF 6 Oradea are în atribuţii combaterea infracţionalităţii fiscale în judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.