Daniel Pop, fostul candidat la funcția de primar al Oradiei în alegerile locale din toamna anului trecut, a preluat poziția de președinte interimar al filialei Bihor a Partidului Pro România, deținute până acum de Octavian Bara.

Schimbarea de ștafetă, neanunțată public de reprezentanții formațiunii, a avut loc în cadrul unei reuniuni desfășurate în urmă cu două săptămâni, fiind motivată de retragerea lui Bara, după cum afirmă surse din cadrul organizației.

Sarcina lui Pop este să reorganizeze filiala județeană, el fiind până în prezent și coordonatorul organizației municipale din Oradea, unde a candidat la funcția de primar și a obținut, în 27 septembrie anul trecut, 1,23% din totalul voturilor valabil exprimate (848 sufragii).

Daniel Pop, 37 ani, este absolvent al Facultății de Medicină, lucrând însă ca reprezentant zonal al unei companii multinaționale de cercetare, inovare și comercializare a produselor farmaceutice.

În alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, Pro România Bihor a obținut 3,63% dintre voturi (6.617 sufragii) la Senat, unde cap de listă a fost Viorel Cataramă, respectiv 3,83% (6.970 sufragii) la Camera Deputaților, unde lista electorală a fost deschisă de fostul prefect Claudiu Pop, demisionar din PSD.