Camera Deputaţilor a adoptat marţi, în unanimitate şi în calitate de for decizional, un proiect de lege care aduce modificări semnificative în procesul de obţinere a permisului de conducere. Potrivit acestui proiect, un candidat poate să susțină examenul teoretic oriunde în ţară, nu doar în județul de domiciliu sau de reședință.

Site-ul de ştiri Digi24.ro notează că actul normativ adoptat marţi modifică şi completează OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Potrivit expunerii de motive, această schimbare are ca scop oferirea unei flexibilităţi mai mari candidaţilor, permiţându-le să susţină "sala" oriunde pe teritoriul ţării, precum și reducerea timpilor de aşteptare între examenul teoretic şi cel practic, arată Adevărul.ro. 

„Proba teoretică de verificare a cunoştinţelor pentru obţinerea permisului de conducere se poate susţine la orice autoritate competentă de pe teritoriul României cu respectarea condiţiilor de vârstă, potrivit legii. Proba practică pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul ori reşedinţa sau, în cazul celor aflaţi la studii în România de cel puţin 6 luni, de către autoritatea competentă pe raza căreia se află adresa unde locuiesc”, mai prevede actul normativ.

Proiectul stabileşte, de asemenea, că pregătirea teoretică şi practică va fi organizată pe module şi va fi recunoscută reciproc de către unităţile autorizate cu atribuţii în domeniu.

Examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere va rămâne astfel să fie dat în condiţiile actuale, adică la instituţiile din judeţul în care aplicantul îşi are domiciliul, deoarece "autorităţile competente din domeniu nu au posibilităţi tehnice să poată să fie dat oriunde în ţară", se mai menţionează în proiect.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!