Cel mai vechi jucător al echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea, Sergiu Pop, părăseşte clubul orădean.

Anunţul a fost făcut pe site-ul oficial al clubului, odată cu anunţul primului antrenament din 2018. "Sergiu Pop a fost prezent, însă nu s-a antrenat. El a ajuns la un acord cu conducerea clubului pentru a i se permite să accepte o altă provocare în carieră. Pe această cale, CSM Oradea îi mulțumește lui Sergiu pentru contribuția avută și pentru că a fost în toată perioada colaborării la dispoziția echipei și îi urează mult succes în continuarea activității sportive și nu numai", se arată pe site-ul CSM.

Se pare că Sergiu Pop se va transfera la Gaz Metan Mediaş. 

Întrucât CSM l-a pierdut şi pe Pedja Stamenkovic, sârb care nu mai are viză pentru a juca în România, iar Martin Zeno este accidentat, oficialii clubului au semnat un contract cu un nou component: texanul Kris Richard. "Cele două părți au semnat un acord cu valabilitate pentru actualul sezon competițional, cu opțiune de prelungire a acestuia pentru sezonul 2018/19, în funcție de performanțele jucătorului și ale echipei", a anunţat CSM.

Kris Richard (foto) măsoară 1.92 metri, cântărește 83 kilograme și este jucător de pozițiile 1-2-3. El s-a născut pe 1 martie 1989, este originar din Beaumont, Texas și a absolvit universitatea Tulane, în anul 2011.

Jucătorul nord-american se evidențiază prin agresivitatea afișată în faza de apărare, acolo unde poate să joace pressing și să pună sub presiune mânuitorul de minge din echipa adversă. El evoluează la perimetru și poate să acopere trei poziții, având energie și calități fizice care îi permit să facă acest lucru. Totodată, Richard poate să atace coșul în dribling, dar și să arunce de la distanță. Având un control bun la minge, Richard poate să preia rolul conducătorului de joc, fie ca principală opțiune, fie pentru a-și ajuta colegii în situațiile de pressing exercitate de adversar.