Criticile pe care le-a primit Cristina Guseth (foto), nominalizarea lui Dacian Cioloş pentru Ministerul Justiţiei, l-a făcut pe premier să o retragă în noaptea de luni spre marţi.

Audiată în comisia juridică a Senatului, Guseth, care este specialistă în inginerie, nu ştiinţe juridice, a fost criticată pentru că nu stăpâneşte acest sector. 

"Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiţiei din Guvern, într-un an foarte important pentru menţinerea credibilităţii activităţii Justiţiei, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu", a scris Cioloş pe contul său de Facebook.

Premierul nu a avansat un nume cert care să preia acest minister, în cărţi fiind, scrie presa centrală, Mihai Selegean, fost director al Institutului Naţional al Magistraturii, şi Raluca Prună, expert în cadrul ministerului.

Această modificare n-a fost singura pe care Cioloş a făcut-o peste noapte. Presa din Bucureşti scrie că programul de guvernare pe care l-a trimis premierul Parlamentului este modificat de cel prezentat public duminică. Noua variantă are 7 pagini în plus.

Citeşte şi articolele:

"Programul de guvernare al lui Cioloş: comasarea tuturor alegerilor şi mandate de 5 ani pentru primari, şefi de CJ şi parlamentari"

Ministrul nominalizat pentru Sănătate, retras în 5 ore din cauza unor poze cu el model

Dacian Cioloş şi-a prezentat lista noilor miniştri