Guvernul a anunţat că Ionela Bruchental-Pop a fost eliberată din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, locul său fiind luat de către Ruxandra Elena Gindu.

"Sunt în concediu acum şi am aflat de această veste de pe site-ul Guvernului. Dincolo de această decizie politică, sper că la un moment dat voi putea spune că am fost înlocuită de un profesionist. Mă întorc în Bihor, de fapt nu am plecat niciodată, şi voi continua cariera în poiltică. Din punct de vedere profesional, îmi voi relua activitatea, ca jurist, poate chiar în avocatură", a declarat BIHOREANULUI Ionela Pop Bruchental.

Aceasta a adăugat că profesional nu are ce să îşi reproşeze, deoarece cât timp a fost la conducerea instituţiei a reuşit să o stabilizeze, în 2009 instituţia având o grămadă de probleme. "Era ca o vacă bună de muls, fără ca cineva să ţină cont de urmări. Mă bucur că, după ce am făcut eforturi disperate pentru salvarea Oltchim, am reuşit să redevenim acţionari majoritari", a spus Bruchental.

În vârstă de 39 de ani şi originară din judeţul Suceava, Ionela Pop Bruchental s-a căsătorit în Bihor, fiind cununată de Vasile Blaga, dar a divorţat. Are doi copii şi este absolventă de Drept. Membră PD din 1996, în perioada 2000-2001 ea a fost preşedinta Organizaţiei de Tineret a PD Ştei, pentru ca apoi să conducă, până în 2004, organizaţia orăşenească. În perioada 2001-2004 a fost vicepreşedinte în Biroul Permanent Judeţean al PD Bihor, după care, până în 2008 a fost deputat, apoi, o perioadă a comisar general adjunct la Garda de Mediu, iar din 2009 a fost numită de Guvernul Boc la AVAS.

În paralel, ea a fost administrator al firmelor SC Atticia SRL (1996-1998) şi la SC Coriolan SRL (1998-2004).

Fina lui Vasile Blaga, Ionela Pop Bruchental a divorţat de Coriolan Bruchental după ce acesta a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru evaziune fiscală. Acesta a fost acuzat că în perioada 1997-1998 a introdus în ţară mai multe transporturi de ulei, în numele unor firme aparţinând unor arabi plecaţi din România. Anchetatorii au dovedit că bărbatul importa câte 80-100 de camioane pe lună, iar la un moment dat unul dintre camioane a fost interceptat şi s-a dovedit a avea acte vamale falsificate, pentru a "fenta" plata taxelor de import.