Schiorii nu s-au putut bucura de cea mai modernă pârtie din zona Vârtop-Arieşeni nici la finalul anului 2018 şi nici la începutul anului 2019, din cauza unei noi defecţiuni tehnice. Mai precis, căderile de tensiune au afectat instalaţia electrică a telescaunului.

Deschisă pe 21 decembrie, pârtia a şi fost înschisă, din 29 decembrie inclusiv de Revelion. "În data de 28 decembrie au fost căderi repetate de tensiune. Brazii au fost încărcaţi de zăpadă care a căzut apoi pe linia electrică, iar curentul se tot întrerupea. S-au ars nişte tiristoare (n.r. – dispozitiv semicondutor). Am căutat în ţară şi nu am găsit. Am cumpărat din Germania, acum trebuie să ajungă la Cluj cu avionul", a precizat pentru BIHOREANUL primarul comunei Nucet, Mircea Tuduce.

Potrivit acestuia, este nevoie de şase astfel de dispozitive, însă Primăria a comandat 12 pentru a avea şi de rezervă. Edilul a explicat că nu a avut astfel de dispozitive de rezervă căci sunt scumpe, circa 500 de euro bucata, iar situaţia a fost una "neprevăzută". "Dacă nu mai intervine altceva, eu estimez că mâine dimineaţă (vineri - n.r.) va porni telescaunul", a spus Tuduce.

Cum Piatra Grăitoare a fost închisă, schiorii au ales în această perioadă celelalte pârtii din zona Arieşeni - Vârtop, care au fost, prin urmare, mult mai aglomerate.