În cadrul săptămânii „Școala altfel”, elevii Școlii Americano-Române din Oradea au avut parte, marți, de o lecție de jurnalism.

La invitația profesorilor, doi jurnaliști ai redacției BIHOREANUL le-au vorbit copiilor despre meseria pe care o practică, cum se transformă informațiile în știri și de ce este important să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Elevii din clasele primare și clasa a V-a au avut ocazia să răsfoiască ziarul tipărit, descoperind în paginile lui relatări despre evenimente la care și ei au fost prezenți, precum spectacolul pe apă din cadrul Oradea FestiFall.

De asemenea, pe tabla interactivă din sala multifuncțională a școlii, copiii au urmărit știrile și videoreportajele publicate pe site-ul www.eBihoreanul.ro, aflând cum, folosind o tabletă sau un telefon, ei sau părinții lor pot rămâne la curent cu tot ce se întâmplă important în Bihor. De asemenea, au aflat că pentru a fi informați este important să urmărească știrile, nu rețelele sociale.

Lecția informală de jurnalism a fost un bun prilej pentru elevi să afle ce presupune munca în mass-media, dar și să „lucreze” la documentarea și realizarea unei știri. Alături de jurnaliștii BIHOREANULUI, ei au scris o știre despre lecția la care au participat, adunând informațiile necesare chiar unii de la alții, întrebându-se cum li s-a părut activitatea. „Mi-a plăcut foarte mult”, i-a spus un elev colegei lui, care și-a luat în serios rolul de jurnalistă.

La final, copiii s-au declarat încântați de faptul că au văzut cu ochii lor cum se transformă informațiile în știri și că au avut ocazia să ia jurnaliștii la întrebări.

Cine știe, poate în viitor unii dintre ei vor pune întrebările chiar în calitate de jurnaliști...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!