Elevii Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea au avut parte de o săptămână plină, în cadrul programului Școala altfel.

Pentru a se asigura că toți școlarii au parte de lecții de educație pentru viață, profesorii lor au organizat activități diverse, de la pregătirea unor borcane cu murături, la excursii în locuri interesante, dezvoltarea unor pasiuni precum pictarea icoanelor, plantări de flori de toamnă ori vizite la companii locale din parcurile industriale.

În plus, școala a organizat ateliere de consiliere și orientare, pregătite împreună cu fundația CREFOP, ca elevii să identifice profesii care li s-ar potrivi, dar și ateliere de prim ajutor, de siguranță rutieră ori despre importanța mișcării pentru o viață sănătoasă. De asemenea, elevii au avut momente de rugăciune și vizite la mănăstiri.

„O Școalǎ Altfel plină de activități deosebite care a oferit elevilor noștri ocazia de a învăța prin experiențe autentice și de a descoperi noi perspective asupra lumii și a propriei dezvoltări. De la cunoștințele practice dobândite în atelierele de prim ajutor și siguranță rutieră, până la momentele de introspecție și rugăciune, fiecare activitate a contribuit la formarea unor tineri responsabili, empatici și implicați. Îmbogățiți cu noi abilități și valori, elevii încheie această săptămână cu un sentiment de împlinire și recunoștință, inspirați să continue pe drumul cunoașterii și al grijii față de ceilalți”, se arată într-un comunicat al școlii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!